Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

"Θάλασσα, πικροθάλασσα, γιατί να σ' αγαπήσω..."

Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010, στις 8 μ.μ., το σχολείο μας συμμετέχει στην εκδήλωση για τη θάλασσα που διοργανώνει ο Τομέας Πολιτιστικών της Δ.Δ.Ε. Χίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο. Η συμμετοχή μας μέσω της ανάγνωσης επιστολών οργανώθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος για τη Χίο του χθες και του σήμερα που πραγματοποιείται από την αρχή της σχολικής χρονιάς στη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Ακολουθεί η πρόσκληση του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε., κ. Παύλου Καλογεράκη.


Οι χορωδίες των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, πιστές και φέτος, - στον θεσμό πλέον - των μουσικών εκδηλώσεών τους, σας προσφέρουν μια ανοιξιάτικη μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Χιώτη (Χίος, Οινούσσες, Ψαρά) ναυτικό.

Αφενός μεν παρουσιάζουν στο χιώτικο κοινό – καθηγητές και μαθητές - την ωραία δουλειά τους από τους κόπους της σχολικής χρονιάς στον τομέα της μουσικής, αφετέρου τιμούν την ναυτοσύνη της Χίου.

Ο σύζυγος στα καράβια για το βιος το αλμυρό, αλλά και η σύζυγος μάνα και κυρά του σπιτιού. Η ναυτοσύνη φέρνει, χρόνια τώρα, πλούτο, γνώση και πολιτισμό στα νησιά μας.

Γι΄ αυτό και τιμούμε αυτό το δέσιμο του Χιώτη με τη θάλασσα απαγγέλλοντας, τραγουδώντας, χορεύοντας, παίζοντας μουσική. Σας προσκαλούμε να χαρείτε τη βραδιά.


Παύλος Καλογεράκης

Διευθυντής Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου